Leuke dagen voor groep 7

Geplaatst op donderdag 25 juni 2020

In deze rare tijden is het toch nog gelukt om een schoolkamp te organiseren voor groep 8. De leerkrachten van groep 7/8 juf Carina en juf Thirza hebben de mooie taak om dat met meester Douwe te begeleiden. De kinderen van groepen 7 zijn deze dagen bij elkaar in de samenstelling waarin zij volgend jaar ook een groep vormen. Omdat de school nu nog niet beschikt over een dubbel klaslokaal, is tijdelijk de gang erbij betrokken. Op de foto’s is daarvan een impressie te zien.

Woensdag 24 juni 2020: Tussen het werken door heeft groep 7 verschillende andere (leer)activiteiten gedaan. We hebben op woensdag met taal een combinatie van verschillende coöperatieve werkvormen gedaan. Alle leerlingen hebben een vragenkaartje. De muziek start en iedereen loopt rond in de klas en de gang. Als de muziek stopt, stoppen ze bij het dichtstbijzijnde kind. Ze stellen een vraag, geven antwoord en ruilen van kaart. Dan steken zij beide hun hand op, zodat zichtbaar is wie klaar is. Als iedereen klaar is, start de muziek weer. Tijdens de pauze (van 10:15-10:40 uur omdat we de tijd van 7/8 en 7 hebben genomen) zijn we naar de skatebaan gegaan waar gevoetbald is en verstoppertje gespeeld in het bos is gespeeld. We hebben de dag afgesloten met Just Dance. De leerlingen die echt niet wilden, zijn op de gang gaan zitten en de rest heeft z’n best gedaan om de Waka Waka te doen.

Donderdag 25 juni 2020: Vandaag hebben we bij rekenen op dezelfde manier als gisteren bij taal coöperatieve werkvormen toegepast. Tijdens de pauze (en gymles die niet door ging) zijn we naar de skatebaan gegaan. Daar hebben we eerst gegeten.

Daarna hebben het spel ‘Zoek iemand die….’ Er staan vragen op een A4tje. De kinderen lopen rond en stellen de vragen aan elkaar. De naam en het antwoord worden op het blad geschreven. Zo krijgen alle kinderen contact met elkaar.

Na het vragenspel is er nog gevoetbald en er is verstoppertje gespeeld.

Ook vandaag hebben we Just Dance gedaan met de kinderen die dit wilden.

Het waren 2 gezellige dagen!

Groetjes van juf Rozanne

• Logo nieuw