Opening Kinderboekenweek en schoolbibliotheek op De Sluis

Geplaatst op dinsdag 2 oktober 2018

(bron: website Gemeente Lelystad)

 

Op maandag 1 oktober 2018 heeft openbare basisschool De Sluis in Lelystad Haven de Kinderboekenweek en nieuwe schoolbibliotheek geopend. De feestelijk opening vond plaats op het schoolplein. Wethouder van onderwijs; Elly van Wageningen heeft de bibliotheek officieel geopend.

Wethouder Elly van Wageningen leest kinderen van basisschool De Sluis voor
(foto gemaakt door fotostudio Wierd)

Kom erbij!

De dag werd geopend met het zingen en dansen van het lied ‘Kom erbij!’ van Kinderen voor Kinderen. Kom erbij! Is het motto van de Kinderboekenweek 2018. Na de het dansen en zingen heeft wethouder Elly van Wageningen de bibliotheek officieel geopend door het knippen van een lint tussen twee nieuwe boekenkasten. Alle groepen kregen uit handen van de wethouder een splinternieuw boekenpakket met 3 boeken om te kunnen lezen in de klas. Wethouder Elly van Wageningen vertelde de kinderen dat zij ook erg van lezen houdt en dat zij vroeger stiekem een boek onder haar kussen verstopte en ging lezen als ze eigenlijk al moest slapen.

Verschillende activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan kinderboeken. Op De Sluis is er de komende 2 weken een programma waarbij veel gewerkt wordt met en over boeken. Activiteiten die op het programma staan zijn onder andere een leesmarathon en een boekenmarkt. Ook zal er veel worden voorgelezen, dit wordt o.a. gedaan door de leerlingen van groep 8 en door opa’s  en oma’s. Als afsluiting is er een tentoonstelling waarbij alle groepen laten zien waar zij de afgelopen weken aan gewerkt hebben.

Leesplezier vergroten

Vorig jaar is De Sluis begonnen met het vernieuwen van de bibliotheek in school in samenwerking met de FlevoMeer Bilbiotheek. De collectie van school was erg verouderd. Een deel van de nieuwe boeken in de bibliotheek heeft de school kunnen aanschaffen door het houden van een sponsorloop tijdens de Koningsspelen. Met de nieuwe boeken hoopt De Sluis het leesplezier bij de leerlingen te vergroten en als extra bijkomstigheid ook de leesresultaten nog meer te verhogen.

  • Logo nieuw