Bewegingsonderwijs

De school beschikt over twee zalen: de speelzaal in het schoolgebouw en een grote zaal direct naast de school. Voor de lessen heeft de school een vakleerkracht bewegingsonderwijs. De lessen zijn niet zoals vroeger één vaardigheid aan allen tegelijk aanbieden, maar één zaal vol met uitdagende situaties van toestellen waar de kinderen zelf mee aan het werk gaan. Op deze wijze wordt de vaardigheid speels beoefend. Bij één onderdeel staat de leerkracht te helpen. Dit is vaak een nieuw onderdeel dat de kinderen uitdaagt om het ook eens te proberen. Ook allerlei spelen, zowel individueel als groepssporten, worden in de loop van de jaren aangeboden. Zo krijgen de kinderen van de groepen 3 tot en met 8 twee keer per week bewegingsonderwijs en de groepen 1 en 2 een maal per week les van de vakleerkracht. Na de lessen moeten vanaf groep 3 alle kinderen douchen, dit als belangrijk punt van hygiëne. Onze gymzalen en kleedruimtes zijn schoon. Als een kind voetwratten of eczeem heeft, dan is het verplicht dat uw kind gymschoenen draagt tijdens de gymles en badslippers tijdens het douchen. Regelmatig worden door de Gemeente Lelystad de leidingen van de douches doorgespoeld ter voorkoming van de legionellabacterie.