Computergebruik

Onze school beschikt over een uitgebreid netwerk. Via dit netwerk hebben alle kinderen, onder begeleiding, toegang tot het Internet. De kinderen hebben, door het gebruik van een wachtwoord, toegang tot de voor hen geschikte programma’s. De aangeboden programma’s zijn bedoeld als extra oefening, zelfcorrigerende uitleg en/of verrijking van hun werk. In de groepen 6 t/m 8 wordt er ook gewerkt met het tekstverwerking programma Word en Internet. In de meeste gevallen kunnen de kinderen tijdens de verwerking van de lessen regelmatig met de computers aan de slag. De leerkracht houdt in de gaten dat ieder kind voldoende gelegenheid heeft om zich te ontwikkelen in computervaardigheden. Ons uiteindelijke doel is dat kinderen ervaring opdoen in het werken met tekstverwerking, Internet en computergebruik in het algemeen. In de groepen 1 t/m 8 wordt gewerkt met moderne digitale borden. Met de modernste software worden die borden dagelijks gebruikt door zowel het personeel als de kinderen. Deze borden bieden enorm veel mogelijkheden om het onderwijs te verbeteren door bijvoorbeeld visualisatie e.d..